Manifest 2019

Medan målsättningen för 2019 är under arbete kan jag avslöja vad året 2019 kommer att präglas av, nämligen Mod & Värme. Vad betyder då det?

 • Mod – Mod är för mig att ta sig an aktiviteter trots rädsla, att våga ge sig ut och möta rädslan för att nå sina målsättningar.
 • Värme – Den värme jag pratar om är en inre värme som härstammar från utsöndring av oxytocin, vars halter ökar av exempelvis beröring, hundvalpar och varm temperatur.

Året har redan börjat bra med dessa riktlinjer som kompass. Det är häftigt varje gång man får på sig nya glasögon och ser världen i ett nytt sken. Det kommer blir mindre fokus på aktieinvesteringar, känner mer och mer att en relativt passiv strategi passar min tillvaro bra, desto mer fokus kommer läggas på ekonomiska investeringar på andra saker, tid och energi. I veckan testade jag till exempel provstädning av lägenheten.

Hur gör ni för att odla mod och värme?     

 

4 reaktioner på ”Manifest 2019

 1. Halloj Karin!
  Värme odlar jag genom träning, yoga, många koppar te och ett par feta fårskinnstofflor:)
  Mod får jag av att ta mig an små saker som jag tycker är jobbiga eller som jag är rädd för att göra, det behöver inte vara stora saker, det räcker med att till exempel börja någon ny aktivitet eller ta kontakt med någon person. På så sätt bygger jag gradvis upp ett mod som sedan förhoppningsvis tar mig till större och svårare höjder. Högst upp på den listan står hoppa fallskärm och faktiskt byta jobb, även om jag verkligen gillar det jag har nu och lever mycket gott.
  Känner dock att jag vill utvecklas och det jag är mest rädd för är att släppa bekvämligheten och lönen på mitt nuvarande jobb. Det krävs mer mod än man tror att kliva ut ur ”the comfort zone”;)

  Trevlig söndag önskas!

  Mvh / K

  Gilla

  • Hej!
   Vilken härlig kommentar om mod och värme. Ledsen att jag missade den och glad att jag hittade den idag, verkligen inspirerande att höra. Tror som du på små steg i rätt riktning. Lurigt det där med bekvämlighet och bra ekonomisk sits, det blir som hinder för att våga utmana sig på andra håll.

   Ha en go söndag och lycka till! 🙂

   Gilla

 2. Hmm bra tankeställare. Mod – försöker ta styrka i alla bra saker som hänt tidigare i livet när jag vågat. Att gå över ett dansgolv och våga säga hej kan vara en bra start :).

  Värme – där tycker jag varm temperatur och längre sovmorgnar med den jag tycker om är något att hålla fast vid.

  Fin blogg, jag tar och lägger till den i min lista. Du får gärna göra detsamma 🙂

  Gilla

  • Kloka tankar om både mod och värme, tack för att du delar med dig! Sovmorgon är en riktig lyxvara. Tack så mycket, ska kika på det.

   Ha det gott! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s