Att hålla känslorna i styr

Screenar fram en ny uppsättning av bolag och inser att jag kommer byta ut större delen av truppen. Erkänner att det gör mig nervös. Har känt mig väl till mods med befintliga innehav och nu kommer ett nytt lag in på banan som jag ännu inte känner.

För skojs skull kollade jag läget med förra årets urval, både från jämställda strategin och min egen. Ni ser att det inte är så många kvar.

2018-10 AllBright Green 2017 värdering2018-10 KF2 2017 värdering

Fick ett fint tips av en god vän för att hantera separationsångesten, som jag vill dela med mig av. Lustigt nog förändrade det citatet min inställning till bolagen.

”Du kanske kan se det som en chans för dem att snygga till sig lite. Som en kille som får lov att styra upp sig lite för att ha en chans.”

Det känns verkligen som början på en ny episod i mitt investerande. Ser att det kommer bli en ny match med ny uppställning, olik den jag haft tidigare med mer utdelningsstrategi än jag är van vid. Fler stora bolag med positiva trender och en del av dem har delvis höga värderingar. De slutgiltiga valen kommer göras efter att AllBright släppt sin nya rapport 15 oktober. Hang in there!

Vilken typ av bolag tror du på inför kommande år?

2 reaktioner på ”Att hålla känslorna i styr

 1. Jag försöker att enbart investera i bolag som är bäst på det dom gör (ur ett kundperspektiv). Följdaktligen måste jag då hålla mig till branscher där jag är kapabel att avgöra vem som är bäst. Spelbolag faller bort eftersom jag inte spelar själv. Läkemedelsbolag lika så för jag vet ingenting om läkemedelsutveckling. Detta begränsar urvalet ganska kraftigt. Sen ska bolagen dessutom vara lönsamma och handlas till en vettig värdering. Högt ställda krav så det blir inte många affärer på ett år.

  Screeners är jag skeptisk till, att köpa bolag man inte förstår bara för att något nyckeltal ser bra ut tror jag kan vara farligt.

  Gilla

  • Hej Rickard!
   Jag håller med dig om att det är en bra taktik. Har även med ett sånt urvalskriterie i min screen, så den är inte enbart databaserad. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s