Allokering mot aktier?

Just nu förstår jag mig varken på börsen eller mina portföljer, som tickar på uppåt i fortsatt stadig takt.

Jag vet att jag investerat i bolag som går bra, ändå blir jag osäker när det går såhär bra. Det är som att jag får imposter syndrome och undrar när bluffen kommer avslöjas. Är nu väldigt tacksam att jag satt en strategi som låter mig byta bolag enbart i september. Det har gjort att jag fortfarande äger bolag jag på impuls hade sålt för länge sedan om hjärnspökena hade fått bestämma.

Allokeringen mot aktier är fortsatt sparsam, här funderar jag mycket på hurvida det är rätt eller inte. Årets mål med en buffert på 2 månadslöner är redan uppfyllt och jag samlar numera på mig kontanter inför en nedgång. Bara det att mina portföljer inte går ned. Det kanske kommer. Kör på den taktiken tills jag har någon bättre idé. Får fokusera på att njuta av sommaren så länge!

Hur skulle du agera?

5 reaktioner på ”Allokering mot aktier?

 1. Hej!
  Ny på din blogg.
  Du får alltså bara byta bolag i september och fylla på befintliga bolag under tiden?

  Svårt att tajma marknaden. Men med alla dessa år av uppgång så känns det ju helt klart som att det borde gå ner någon gång.
  Jag är fullinvesterad med lite belåning 😀
  Mvh Pappa Betalar?

  Gilla

  • Hej! Välkommen hit. Jag har startat en strategi som gör att jag enbart får byta bolag en gång om året. Har valt ett tillfälle som sammanfaller med att AllBright lanserar lägesrapporter om jämställda bolag. Får sälja av under året om något bolag inte längre uppfyller mina krav, men ska hålla mig i skinnet när det gäller nya bolag (inte helt lätt). Har hållit mig i skinnet hyfsat bra tack vare den taktiken och det verkar löna sig än så länge. Tack för input om din strategi! Har inte vågat mig på belåning ännu. Hälsningar Karin

   Gilla

   • Åh. Vad spännande. Kan tänka mig att det inte är en så dum strategi. Lite åt köp och behåll strategin. Inga förhastade beslut.

    Jag har ytterst lite belåning just nu och är på väg mot noll. Men kommer öka om tillfälle ges.

    Jag är dålig på jämställdabolag. Vilken hemsida är bäst för att lära sig mer om det?
    /PB?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s