Halvår 2018

Halva 2018 farit förbi och det är dags att summera den tiden i portföljtävlingen:

Long Time Equality

Den jämställda portföljen tuffar på bra med bra avkastning jämfört med index under perioden. Det beror delvis på Xano Industri som har lyft 60 % sedan årsskiftet. Jag har valt att vikta ner fastighetsinnehavet eftersom jag köpt lägenhet och vill dra ner exponeringen mot fastighetssektorn. Portföljen har två stjärnor på Shareville och du hittar den här.

2018-07-01 Long Time Equality Innehav

2018-07-01 Halvår Long Time Equality

Long Time Goals

Denna portfölj har gått än bättre än den jämställda. Även här är det ett innehav som sticker ut och det är Paradox som ökat i värde 98 % senaste halvåret, vilket såklart påverkat avkastningen på portföljen. Generellt har alla innehav gått mycket bättre än index, det glädjer mig. Denna portfölj har nått hela tre stjärnor på Shareville! Du hittar den här.

2018-07-01 Long Time Goals Innehav2018-07-01 Halvår Long Time Goals

Jag gillar konceptet med en portföljtävling och funderar på hur jag ska göra i september när det är dags att se över innehaven. I Long Time Equality ska jag endast investera i innehav som passar strategin, det kommer göra att antalet bolag minskar. Med Long Time Goals ska jag göra som tidigare. Frågan är hur länge jag ska jämföra strategier innan jag kör all in med en av dem? En skillnad på 15 % per halvår är en betydlig skillnad i avkastning. Kanske blir jag lurad av slumpen just detta halvår.

Vad tycker du? 

 

2 reaktioner på ”Halvår 2018

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s