Hållbar utveckling

Även jag har blivit besatt av hållbar personlig utveckling. I början av året satte jag upp spar-, meditations- och träningsmål. Under året har jag med en ny behandling fått flera livsdirektiv jag måste följa för att min behandling ska ha optimal verkan. Så det är en del att hålla ordning på. Hur har det egentligen gått?

Ekonomimässigt spar jag huvudsakligen till en buffert och också några ynka slantar till aktieportföljen varje månad. Sparandet går på automatisk, så det märker jag knappt av. En anmärkning är att jag sedan i mars har haft en oplanerat behandlingskostnad på 12 000 kr (hittills…), som jag otroligt nog lyckats betala den utan att nalla av sparandet. Det klappar jag mig på axeln för och känner mig lyckligt lottad att kunna vara i den sitsen.

Meditationen har jag inkluderat i en rutin så att jag kör 10 min innan jag går och lägger mig, uppskattar den väldigt mycket och sover numera gott efteråt. Tipsar er alla om Headspaceappen! Försöker också minska ner livet generellt. Det har gått bra hittills, nu efter en jobbresa till Berlin har jag fått smak på det goda livet igen och har lite tappat tålamodet med det lilla.

Träningen går riktigt bra sedan jag blev piggare i kroppen. Nu vill kroppen röra på sig, även på morgonen. Försöker hålla mig till ”lite i taget”-principen och ta små steg i den riktning jag önskar gå. Nu tränar jag 10 min varje morgon och tar trappen upp till lägenheten på våning 4 varje dag. Efter en månad har det givit märkbara resultat på kroppen, det känns motiverande.

Kämpar nu med att hålla rutinerna jag satt upp. Har kommit över smekmånadsfasen och behöver nu anstränga mig för att hålla i en del av dem. Har förstått att man ska hitta små belöningar och träna sig likt en hund. En sak som är utmanande för mig är det här med belöning för varje ansträngning, det blir en ytterligare sak att komma ihåg. Kaffe säger HR att det är en bra belöning. Om man inte dricker kaffe, vad kan man då belöna sig med kontinuerligt? Försöker ha vardagliga saker, tex. tränar jag innan frukost, så att frukosten blir ”belöningen”. Här kan jag bli bättre.

Det har varit strålande väder nu ett tag och då kämpar jag även med att inte spendera hejdlöst. För det är verkligen det jag får lust med när solen skiner och semestermodet är på. Livet är på topp och man vill få ut så mycket som möjligt på en gång. Då händer det att Elin Helander då dyker upp i mina tankar som en lite djävul. Ibland hindrar det mig från ett alltför dumdristigt beslut (tackar för det). En glass i värmen, ett glas vin eller en utemiddag då och då slinker dock ner och det tänker jag fortsätta med. Det är trots allt sommar.

Har du tips för hur man bäst gör för att hålla i nya vanor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s